Al dertig jaar een begrip in de kop van Noord-Holland

Dennis Duba werkt al dertig jaar op de Kanaaldijk in Koedijk. Eerst als tandtechnicus en sinds 2004 als gediplomeerd tandprotheticus. Het familiebedrijf is opgericht met zijn ouders. De laatste jaren runt hij de praktijk zelfstandig.

Altijd maatwerk

Volgens Dennis Duba lopen veel mensen rond met een gebit dat niet bij hun gezicht past. “Het is heel belangrijk dat degene die het kunstgebit maakt de klant ook zelf heeft gezien. Anders loop je het risico dat iemands vertrouwde uiterlijk verandert en bijvoorbeeld ingevallen wangen of naar binnen vallende lippen krijgt. Het kan zelfs dat iemand slecht gaat praten als het gebit niet bij zijn of haar gezicht past. Technische kennis alleen is dus niet voldoende. Wij stellen de mens centraal.”

Authentiek vakwerk

“Veel mensen weten niet dat ze mij voor een kunstgebit rechtstreeks kunnen bellen,” vertelt de tandprotheticus. “Voor medische ingrepen verwijzen we altijd door naar de tandarts, maar voor het aanmeten van een kunstgebit is dat niet nodig. Ik maak de prothese van a tot z zelf. Het is altijd maatwerk, want iedere mond en ieder gezicht is uniek.” 

Klikgebit

De praktijk is gespecialiseerd in ‘protheses op implantaten’. Dennis Duba legt uit wat dit precies is. “Een prothese op implantaten noemen we een klikgebit. Dit is een kunstgebit dat je vastklikt op kunstworteltjes – de implantaten – die in de kaak geïmplanteerd zijn. Dit is een korte medische ingreep die de implantoloog doet. Het grootste voordeel? Met een klikgebit is het veelvoorkomende probleem van een loszittend ondergebit verleden tijd.”

De afgelopen jaren heeft zijn praktijk veel klanten geholpen aan een nieuwe prothese op implantaten. “Mensen vinden het vaak een beetje een eng idee, maar achteraf valt het ze 100% mee en zijn ze heel blij met het resultaat. ‘Dit had ik tien jaar eerder moeten doen’, is een reactie die wij regelmatig horen.”

Nieuw gebit, vertrouwd gezicht

“Eigenlijk geven we de klant zijn of haar oorspronkelijke gebit terug. We vragen altijd of iemand de trouwfoto wil meenemen. Aan de hand daarvan reconstrueren we de vorm van het nieuwe gebit. Dit doen we altijd in overleg met de klant. Die ziet, tand voor tand, hoe de nieuwe prothese tot stand komt. Is het niet wat iemand verwacht? Dan doen we het anders. Wil de klant iets wittere tanden? Geen probleem. Moet die ene tand iets meer naar achteren? Dat gaan we regelen. Zelfs een diamantje op een tand zetten behoort tot de mogelijkheden.”

Graag zou ik in contact willen komen

voor meer informatie

Graag zou ik in contact willen komen voor meer informatie

  Regelmatige controle voorkomt slijtage

  Als voormalig topschaatser en ex-pupil van Leen Pfrommer (jeugdkernploeg 90/92) weet Dennis Duba als geen ander dat je materiaal moet aanpassen aan de mens. “Regelmatige controle is bij een prothese nog belangrijker dan bij schaatsen. De mond en kaak veranderen heel langzaam van vorm. Daarom controleren we het kunstgebit regelmatig op pasvorm en slijtage, en zo nodig passen we het aan.” De gemiddelde levensduur van een kunstgebit is vijf jaar. Het is niet voor niets dat zorgverzekeraars een nieuw kunstgebit – en de reparaties – vergoeden: het vermindert de kans op slijtage van het kaakbot en kaakgewricht.

  Ervaringen

  “Een klikgebit, dat had ik tien jaar eerder moeten nemen!”

  Wilt u weten wat Duba Tandprotheses voor u kan betekenen? Bel ons gerust voor advies!

  Verzekeraars

  Contactgegevens:

  Langeweide 309, 1722 WK Zuid-Scharwoude

  Volg ons op facebook!
  Openingstijden:
  Overige informatie:
  Zorgverlenersnummer praktijk: 93000398
  Kamer van Koophandel nr: 37048226
  Bankrekeningnummer: NL26 RABO 032.70.37.415
  Wij zijn lid van:
  CERT_ISO_DUBA